Koogi- ja kommipäev reede

Meie peres on reede see päev, kus saab kooki ja kommi 🙂 Loomulikult ei suuda vähemalt mina kuidagi neid päevi ära oodata…

Alustasime selle traditsiooniga umbes kuu aega tagasi, kui koogi ja kommi söömine hakkas ületama igasuguseid piire. Tundsime ise, et oleks vaja natuke pidurit tõmmata ja nii see üks kommipäev nädalas kokku lepitud saigi. Ehk saab varsti juba nii teha, et magusapäev on üle nädala reedeti…? 🙂 Karel ilmselt saaks juba praegugi, ta nii suur magusasõber pole, aga mina vist küll veel mitte.

Üllatavalt hästi oleme suutnud isegi plaanist kinni pidada. Kui keegi külla tuleb ja kooki toob, siis sellele küll ei ei oska veel öelda. Õnneks või kahjuks meil väga palju külalisi ei käi, nii et pole vast hullu 🙂 Peaasi, et oma ostmistega suudame piiri pidada.

Eile oli siis jälle see kauaoodatud päev käes. Otsustasime (või noh, mina otsustasin rohkem 😛 ) seekord koogi kasuks. Valituks sai mascarpone-banaanikook (tervitused rilzile, kui ta siia sattuma peaks 🙂 )

Mascarpone – banaanikook
Põhi:
200 g digestiivküpsiseid
60 g võid
1 sl siirupit (nt Dansukker)

Täidis:
250 g mascarpone’t
2 dl vahukoort
0,5 dl suhkrut
1 sidruni mahl
2 suurt banaani

Peale:
25 g tumedat šokolaadi
25 g valget šokolaadi

Purusta küpsised peeneks jahuks. Sulata kastruli või ja siirup ning sega küpsisepuruga ühtlaseks. Suru segu 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja äärtesse. Hoia täidise valmistamise ajal külmkapis. Sega omavahel mascarpone, vahustatud koor ja suhkur. Lisa sidrunimahl ja sega ühtlaseks. Koori banaanid, viiluta õhukesteks viiludeks ja sega ülejäänud massi hulka. Määri segu põhjale. Riivi peale šokolaadid ja hoia külmkapis 2 tundi.

 

Täna on laupäeva õhtu ja meil on seda kooki ikka veel külmkapis. See on midagi uut ja mitte üldse minulikku 😛 Kahjuks võib sellest järeldada üht – mulle väga ei meeldinud. Ma tõesti olen suur koogisõber ja mulle meeldivad kõik koogid 😀 Seda imelikum see on… Ja mis on tõeliselt veider – Karelile meeldib see kook ja kui ta tavaliselt eriti üle ühe tüki ei söö, siis seekord võttis ta mitu korda juurde! Ma tõesti kohe vaatasin suure imestusega 🙂

Minu hinnang sellele koogile oleks, et see on liiga magus ja lääge. Samas on seda kerge valmistada ja banaan mulle tegelikult väga meeldib… Hindeks paneks 5 palli süsteemis ilmselt 2.
Kui Karelilt arvamust küsisin, ütles ta hinnanguks pöial püsti! 🙂 Ja hindeks pani 4.
Eks te peate nüüd ise otsustama, kelle arvamust rohkem usaldate 😉

 

Lisaks küpsetasime veel eile terve õhtu lihapirukaid, et neid ühele tänasele üritusele kaasa võtta. Need ebaõnnestusid täielikult! Ei tea, kas asi oli selles, et mingi osa täisterajahu panin või selles, et mul lähevadki alati kõik teistele tehtud toidud nässu, aga pirukad tulid väga kuivad ja maitsetud 🙁 Nii et teistele me neid viia ei saanudki… Selle asemel närisime neid ise, kui täna Pärnusse sõitsime. Aga sellest juba äkki mõnes järgnevas postituses 😉