Putuka- ja liblikamaailmas

Phuketi putukamaailmast ja liblikaaiast olime kuulnud ja lugenud mitu korda, kuid millegipärast ei olnud me võtnud seda kohustuslike külastuste nimekirja. Eelmisel nädalal kutsusid ühed teised eestlased meid kaasa ja olime rõõmuga nõus, eelkõige sellepärast, et lõpuks kellegi teisega koos ka veidi aega veeta 🙂 Oleme ju pea kaks kuud ainult üksteise seltsis aega veetnud ja vaheldust vajame me kõik.

Selles kohas ei pidanud me pettuma. Tõesti, väga kihvt oli ja just täna küsisin Karelilt, et äkki me läheks käiks seal veel, mulle nii meeldis 🙂

Ringkäik algas pihta igasuguste elusate ja tehislike putumutukatega, kes olid klaasi all ja ei näinud väga toredad välja. Ämblikud, termiidid, põrnikad, skorpionid… Uhhh, mul tulid lausa praegu neid siia kirjutades külmavärinad peale.

Siis siidimuuseum. Sai näha siidiussikesi, kookoneid ja seda, kuidas täpselt siidi valmistamise protseduurid välja näevad.

Kookonid
Kookonite keetmine
Siit tulevad uued liblikad

Ja siis.. ja siis ja siis ja siis… midagi võrratult ägedat! Liblikaaed! Kujutage ette, kuidas te kõnnite ringi troopilises aias, mis on täis imeilusaid lilli ja ümber teie lendavad ringi tuhanded liblikad. Kas pole mitte võimas? Ma tunnen, kuidas mu süda sinna tagasi tahaks, mulle jättis see väga vapustava elamuse.

Liblikad aina lendasid me ümber ja mõnel ilusal hetkel otsustasid ka meie peale maanduda. Eriti armastasid nad Krennut 🙂

Meie muidugi meelitasime elu eest, et liblikad meie peale maanduks 🙂 Kui see lõpuks õnnestus, seisime liikumatult, kõrvuni naeratus näol.

Kren aga päris nii ei käitunud. Ta on ikka veel täitsa väike ja rumal 😀 Nii, kui mõni liblikas Krennu peale maandus, pühiti ta kohe minema või tehti karmilt pats-pats-pats! Õnneks on ta väikesed käekesed veel aeglased ja ühelegi liblikale ta kehalisi vigastusi ei tekitanud 😀

Mul õnnestus lõpus üks liblikas ära kodustada 🙂 Lendas aina mu ümber ja maandus korduvalt mu käele. Nii kihvt tunne! 🙂

Krenile see liblikas ka meeldis – tema peale ta ju ei maandunud! 😀

Üks arvamus “Putuka- ja liblikamaailmas” kohta

  1. assamassa. Mul vanem plika oleks ikka väga leilis seal 😀 Liblikafänn nagu ta on.

Kommenteerimine on suletud.