Amerika ist wunderbar

Uhh .. pole ammu reisul käinud  😛

Ilmad kisuvad jälle külmemaks ja meie perel on aeg jälle sääred teha. Eelmisel aastal saime ju Tais maitse suhu.
Otsus sai vist juba kevadel tehtud, ainult sihtkoha otsing võttis päris mitu kuud aega. Aasias juba käidud, Euroopas on külmavõitu, Aafrikasse väikse lapsega natuke keeruline, Lõuna-Ameerika pole juttude järgi kuigi turvaline, Austraalia kant väga ei tõmba. Seega jäime lõpuks USA juurde pidama.

USA teemaga hakkas tegelikult Kadri juba varakult pihta, enne kui muid riike väga uurinudki olime. Peale kiiret uurimist mulle see idee aga väga ei meeldinud – talvel natuke külmavõitu ja kallis ka. Aga peale igavese hunniku riikide välja praakimist ning USA kohta täpsemalt lugedes hakkas plaan ka mulle meeldima. Eriti trip.ee’st reisikirju lugedes.
Taiga võrreldes on muidugi sigakülm – aga on ka soojemaid paiku. Floridas nimelt november-detsember väidetavalt ikka üle 20 kraadi.

Seega Florida. Aga millal minna? Kadri pani kohe jõulude ja uusaasta ajale veto peale  🙂  Eelmisel aastal kiskus see periood natuke kurvaks (võib-olla natuke seotud ka sellel ajal läbi põetud kohutava kõhugripiga). Ja kuna Kreni sünnipäev jääb veebruari, siis ei mahu reis ka sinna vahele ära. Seega ainuvõimalik variant oktoobri algusest detsembri alguseni. Jube kaval ju kõige külmemaks ajaks tagasi tulla  🙂

Sihtkoht ja aeg paigas – nüüd tuli kontrollida kas meid riiki ka lastakse. Eestil küll USAga viisavabadus, aga eelnevalt tuleb läbida väike elektroonilione kontroll. Kreni vastus küll natuke viibis (ta meist ju kõige kahtlasem ka), aga lõpuks saime ikkagi kõik loa kätte.

Siis lennupiletid. Eestis muidugi ühtegi otselendu ei lähe, nii et tuli kombineerida ja head pakkumist oodata. Kunagi suve keskel ühe sellise leidsimegi ning ei hakanud kauem venitama. Marsruut siis Helsingi – Frankfurt – Miami. Ainult 1 ümberistumine ja ka pikem ots natuke lühem kui Taisse minnes. Helsingisse läheme laevaga päev varem (kuna väljalend varahommikul). Kadri onu oli lahkelt nõus meid sõidutama ja majutama ning lisaks saab Kreni vanatädi meiega korrektselt hüvasti jätta  🙂

Edasi tuli juba natuke konkreetsemaks minna. Kus me siis oleme ja mida teeme? Kõike väga paika ei tahaks panna ning plaane oleme juba nii umbes 20 korda ümber mõelnud.
Kuna maandume Miamis, siis umbestäpselt esimese nädala oleme seal kandis.

Esimesed 3 ööd South Beachil.
Järgmised 3 ööd Sunny Isle Beachil.

Need on ka ainsad hotellid mis me ära oleme broneerinud, edasi vaatame juba kohapeal. Peale esimest nädalat on meil ka juba autorent broneeritud ja vähemalt esialgu on plaanis Miamist otse Key Westile põrutada. Sealt ilmselt Everglades rahvusparki ning sealt vaikselt Orlando poole, kus igavene hunnik erinevaid lõbustusparke (Disney, here we come!).

Tõenäoliselt tuleb ka 1 siselend läänekaldale. Mõtlesime algul autoga selle põneva teekonna ette võtta, kaardi pealt ei tundunud üldse nii pikk maa  🙂  Lähemal uurimisel aga selgus, et ainuüksi sinna ja tagasi on üle 5000km, suur osa sellest läbi kõrbe. Meie kevadine Euroopa ringreis oli kokku umbes 4500km  🙂
Seal ootavad meid ees LA ja Hollywood, Las Vegas, Grand Canyon ja Kadri onutütar  🙂   Võib-olla ka San Francisco, see jääb küll natuke eemale, aga oleme liiga palju head kuulnud. Eks paistab, kuidas ja kui palju jõuame. Kui väga hästi läheb, siis mahub reisi sisse veel ka üks Kariibi mere kruiis.

Need olid siis hästi lühidalt meie järgmise kahe kuu plaanid. Peaaegu nädala pärast kimame juba mööda USA maanteed ja kuulame kantrit, OH YEAH!  🙂